INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

2 orades de 800g o 1 d'1,5Kg aprox.
1 branqueta de julivert
1 ceba grossa
1 gra d'all
600 g de patates
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que ens netegin el peix de tripa i escata. Rentem el peix. Escalfem el forn a 220ºC dalt i baix. Tallem les patates i la ceba a rodanxes, les posem en una plata per al forn untada amb oli i ho salem. Agafem el peix sencer, el salem i li posem una branqueta de julivert i un gra d'alla dins de la panxa.Col•loquem l'orada a sobre de les patates i la ceba. Sí és molt grossa li fem un tall a cada costat. L'amanim amb oli. Tapem tota la plata amb paper d'alumini o de forn. Ha de quedar tot molt ben tapat; d'aquesta manera les patates es couen molt ràpidament i el peix no s'asseca. Ho deixem coure al forn 40-45 min a 210ºC-220ºC.

 

PER SABER-NE MÉS

L'orada la reconeixem fàcilment per la franja daurada que té entre els ulls. Pot ser salvatge o de piscifactoria.

 

RESULTAT

Les patates queden tan o més bones que el peix.

 

Montse