INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 calet de 1,5 Kg o 2 calets petits
1 branqueta de julivert
1 ceba
1 gra d'all
600 g de patates
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra
Tomàquets cherry (cirerols)
1/2 llimona
1 branqueta de farigola

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que ens escatin el peix i ens treguin la tripa. El rentem i l'eixuguem amb paper de cuina. Escalfem el forn a 220ºC dalt i baix. Pelem les patates, les cebes i les tallem a rodanxes. Preparem una plata per anar al forn, l'untem amb oli, posem les patates, les cebes i ho salem. Preparem el peix sencer, el salem i a dintre hi posem una branqueta de julivert, un gra d'all i un tall de llimona. Posem el peix a sobre de les patates i la ceba. Sí és molt gros, li fem un tall a cada costat. També li podem posar una branqueta de farigola. Amanim el peix amb l'oli. Tapem la plata amb paper d'alumini o de forn. Ha de quedar tot molt ben tapat; d'aquesta manera les patates es couen molt ràpidament i el peix no s'asseca. Ho deixem coure al forn uns 40 min a 220ºC.


PER SABER-NE MÉS

Es pot utilitzar qualsevol peix que tingui escata: déntol, orada, pagre, càntara, etc.

 

RESULTAT A TAULA

Les patates queden tant o més bones que el peix.


Montse