INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

12 rosons grossos frescos
Pa
1 tomàquet de pera
2 tomàquets  de sucar pa
Oli d'oliva verge extra
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem el peix,  pentinem l'escata a contraescata. Treiem l'espina, salem i reservem els llomets.

Preparem pa amb tomàquet i el reservem. Netegem i amanim el tomàquet de pera tallat i el reservem.

Posem en una paella força oli, l'escalfem i fregim els llomets de rosons amb l'escata cap amunt. Amb una cullera anem tirant oli a les escates com si fesim un ou ferrat. Es quedaran cargolats, és el que anem a buscar en aquest plat. Només han de coure un moment i els deixem damunt d'un paper absorbent per que perdin l'excés d'oli. Seguidament, ja podem muntar el plat al nostre gust. Cal menjar-los acabats de fer.

 PER SABER-NE MÉS

El rosó, raor o llorito només el trobarem a l'estiu.  És un peix excel·lent i molt preuat, sobretot a Ses Illes. 

RESULTAT A TAULA
La combinació de la carn suau i delicada amb el cruixent de les escates us encantarà.

 

Montse