INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

8 patates d'uns 200 g

250 g de bacallà dessalat (pes net)

2 ous

40 ml de crema de llet per cuinar

2 cullerades d'oli d'oliva verge extra

Sal

Pebre negre mòlt

Julivert 

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

 Rentem les patates sense pelar-les, les eixuguem i les emboliquem per separat amb paper d'alumini. Les posem en una plata i les entrem al forn. Posem la temperatura a 210ºC uns 70 minuts. El temps de cocció dependrà de la mida i de la qualitat de les patates. Punxem amb un escuradents per comprovar-ne la cocció.

 Mentre coem les patates, esmicolem el bacallà, piquem el julivert i separem les clares dels rovells. Muntem les clares a punt de neu , a mà o amb les varetes elèctriques. Reservem tots els ingredients esmentats que tindrem a punt per fer el farcit.

Retirem les patates del forn, les desemboliquem i, amb un ganivet, retirem la pell de la part superior. Buidem les patates amb una cullereta.

 En un bol aixafem la patata que hem buidat. Hi afegim el bacallà, el julivert, els rovells, l'oli, la sal i el pebre. Ho barregem bé. Hi incorporem la crema de llet. Acabem amb les clares muntades que afegirem en dues o tres vegades embolcallant amb suavitat fins a obtenir una massa homogènia i fina.

 Farcim les patates. Les entrem al forn a 210ºC 15 minuts. Han de quedar daurades. Al finalitzar la cocció gratinem 2 minuts. Les servim amb el mateix paper d'alumini tallat en forma de serrell.

 

PER SABER-NE MÉS

Si utilitzem patates noves, el temps de cocció es redueix considerablement. Podem aprofitar el forn per fer una escalivada al mateix temps. És una bona manera d'optimitzar el consum d'energia. No cal escurar massa les patates, es poden trencar i el gust del bacallà es perd. Podem afegir més crema de llet o un altra rovell d'ou si ens ve de gust. Si sobra farcit, podem untar unes flameres amb mantega, afegir pa ratllat per fer una crosta i omplir amb el farcit. Enfornem al mateix temps. A les bacallaneries, podem comprar el bacallà picat amb all i julivert ja preparat.

 

RESULTAT A TAULA

 Unes patates farcides ben bones, fàcils de preparar i que queden molt elegants a la taula. Qué vagi de gust.

 

Montse i Júlia