Rap al all cremat

INGREDIENTS PER A 4-5 PERSONES
1,2 kg de rap tallat a rodanxes de 2 cm
8 grans d'all pelats
2 branques de julivert
1 llesca de pa ( ½ llesca de pa rodó de mig kg)
100 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre blanc mòlt
Farina
½ litre de fumet de rap

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem una olla amb aigua i sal al foc. Hi posem el cap del rap a dintre, que quedi cobert d'aigua, i ho deixem bullir uns 40 minuts. Colem i reservem. Obtindrem més d'un litre de fumet.
Posem una paella de mida adient amb oli al foc i fregim els alls pelats i laminats fins que quedin rossos però sense cremar-los. Els retirem i els reservem. En el mateix oli, fregim el pa, que quedi ros pels dos costats, el traiem i el reservem.
Salpebrem i enfarinem els trossos de peix i, en el mateix oli, els fregim per totes dues bandes amb el foc no massa alt. Els traiem i els reservem. Tirem 400 ml de fumet a la paella i el deixem reduir a la meitat. Mentrestant farem la picada. Posarem els alls, el pa fregit i el julivert picat al vas de la batedora i, amb una mica de fumet, ho triturarem fins a obtenir una pasta espessa. Quan el fumet hagi reduït, afegirem la picada i la deixarem uns 3 minuts que es barregi bé amb el suc.
Tornarem a posar el peix a la paella, la deixarem mig tapada, afluixarem el foc i courem el peix uns 8 o 10 minuts fins que estigui a punt. Si ens queda massa sec, podem afegir una mica de fumet. Rectifiquem de sal, apaguem el foc i servim.


PER SABER-NE MÉS
El nom d'all cremat pot despistar una mica; l'all no ha de ser cremat, però si ben torrat (si l'all es crema, el plat amarga). També es pot fer amb altre peix blanc de carn ferma, com ara el llobarro. Si el fem amb rap ben fresc, l'èxit està assegurat.


RESULTAT A TAULA
Un plat de festa exquisit i què dóna poca feina. Per quedar bé. Què vagi de gust!

Júlia