Calamarsos en ceba

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 calamarsos (calamars)
3 cebes
3 tomàquets
4 grans d'all
Julivert 
1 got de vi blanc
1 raig de conyac
Oli d'oliva extra verge
Sal
Pebre negre mòlt


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Netegem els calamarsos i els hi retirem la ploma; compte que la bossa de la tinta no es trenqui. Un cop nets, tallem el cos en anelles i els tentacles a trossos. Tallem la ceba a la juliana, piquem l'all i el julivert, pelem els tomàquets i els tallem a trossos. Mentrestant posem l'oli en una cassola, l'escalfem a foc viu, afegim els calamars i els deixem uns 5-7 minuts. Quan comencin a petar una mica, afegirem la ceba. Anem remenant fins que la la ceba ens quedi daurada, uns 15 minuts. Afegim un raig de conyac, donem un parell de tombs més i, sense deixar de remenar, afegim l'all i el julivert, el vi blanc i el tomàquet. Salem.Tapem la cassola i ho deixem coure a foc lent uns 30 minuts.

PER SABER-NE MÉS

Els calamarsos amb ceba els podem cuinar de maneres diferents. Aquesta és una recepta molt senzilla que podem adaptar al nostre gust. Els podem fer amb pèsols, carxofes o afegir patates i fer un estofat.

RESULTAT A TAULA

Un platillo mariner per sucar-hi pa.

Montse