Bacallà al pesto

INGREDIENTS PER A  4 PERSONES

4 talls de bacallà dessalat
20 g de pinyons
40 g de parmesà
30 g d'alfàbrega
1 gra d'all
Oli d'oliva suau
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparació de la salsa
Ratllem el parmesà i reservem. Escaldem les fulles d'alfàbrega un parell de segons, (el temps d' entrar i sortir de l'aigua), les assequem amb paper de cuina i reservem.  En el got de la batedora posem els pinyons, les fulles de d'alfàbrega,el parmesà i el gra d'all.
Triturem amb la batedora, rectifiquem de sal i ho reservem.

Per coure el bacallà, ho podem fer de 2 maneres diferents. Escollim la que ens vagi millor.

Cuit a baixa temperatura: Envasem al buit  el bacallà amb un raig d'oli. El coem 10 minuts a 60ºC amb forn de vapor.

Cuit de manera tradicional: Escalfem aigua,  abans de que bulli  parem el foc i  hi posem els talls de bacallà. Els deixem 10 minuts, els retirem amb una escumadora i els deixem escórrer. Muntem el plat combinant el bacallà i el pesto.

PER SABER-NE MÉS

El fet que escaldem l'alfàbrega és perquè conservi el color verd intens i el pesto no s'enfosqueixi.

La cuina a baixa  temperatura és saludable, preserva els nutrients i conserva el sabor dels aliments.

 

RESULTAT A TAULA

Una manera diferent de menjar el bacallà. Què vagi de gust!

Montse