Seitons marinats amb vinagre de sidra

INGREDIENTS
Anxoves
Vinagre de sidra
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Julivert
Alls
Llimona
Ceba tendra


PREPARACIÓ
Tindrem els seitons oberts i nets sense cap, tripa ni espina central. Les passem per aigua i les deixem escórrer. Un cop escorreguts els posem en una safata de vidre i els cobrim amb el vinagre. Els deixem a la nevera unes 4 o 5 hores.
Mentrestant, piquem ben fi l'all i el julivert. Tallem la ceba tendra de dalt a baix en dos i tallem les mitges rodanxes ben fines. Tallem la llimona per la meitat i fem 2 o 3 rodanxes ben fines amb la pell; un cop fetes, tallem triangles seguint la veta de la llimona.
Passat el temps de curat, anirem traient els seitons del vinagre i els deixarem escórrer uns minuts. Preparem la safata de vidre on els servirem. Anirem fent capes: el peix, la sal, el pebre, l'all, el julivert, la ceba tendra, els triangles de llimona, una mica de pell ratllada ( molt poca), i l'oli. Acabem l'última capa amanint amb tots els ingredients i cobrint amb l'oli. Sacsegem suaument i afegim més oli si cal. Tapem la safata amb film i l'entrem a la nevera fins al moment de servir.


PER SABER-NE MÉS
Els seitons  queden més blancs si els salem lleugerament i els deixem una mitja hora coberts d'aigua molt freda a la nevera. Això es fa per dessagnar-los. Si els deixem reposar unes hores, agafen més gust.

RESULTAT A TAULA
Una altra manera de fer els seitons; amb el vinagre de sidra tenen un gust més suau.
La ceba tendra i la llimona els hi donen un toc diferent.

Júlia