INGREDIENTS per a 4 persones

4 verats nets i filetejats
1 o 2 tomàquets vermells forts
4 rodanxes de formatge de rulo de cabra d'1cm de gruix
Herbes de Provença o les que més agradin
Pebre blanc mòlt
Sal
Oli d'oliva verge

PREPARACIÓ

Demanem a la peixateria que ens netegin els verats i que facin 2 filets sense espines de cadascun. Els passem ràpidament per aigua i els deixem escòrrer dins d'una escorredora. Pelem els tomàquets i els fem a rodanxes de 1/2 cm, reservem les més maques. Encenem el forn a 180ºC dalt i baix 10 minuts. Preparem una plata i la cobrim amb paper de forn. Agafem els filets de verat i els eixugem amb paper de cuina, els salpebrem i hi posem les herbes. A la plata de forn disposem els filets assaonats, plans i amb la pell a sota. A la part del cap, que és la més ample, posem una rodanxa de tomaquet, a sobre del tomàquet posem el formatge de cabra. Tanquem el verat doblegant la cua per tal que ens tapi el farcit (tal com es veu a la foto). Ho pintem amb oli d'oliva. Si el dobleg no ens aguanta, ho punxem amb un escuradents com si fos una broqueta. Entrem la plata al forn i ho deixem coure uns 15 minuts. Vigilem el forn i veurem com els verats canvien de color i el formatge es comença a estovar. Treiem els verats del forn i amb una espàtula separem amb cura el peix del paper de forn i el posem al plat; retirem l'escuradents i servim desseguida.

 RESULTAT 

Una manera molt senzilla i a la vegada diferent de preparar els verats. Un peix econòmic que, amb aquesta recepta, es vesteix de festa.

Júlia