INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

1 peix de 750 - 800 g
1 branqueta de julivert
1 ceba
1 gra d'all
600 g de patates
Sal

Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge
Melmelada de tomaquet, opcional

PREPARACIÓ
Rentem i escatem el peix. Si l'hem comprat a la peixateria ja el tenim a punt. Escalfem el forn a 220ºC  dalt i baix. Tallem les patates i la ceba a rodanxes, les posem en una plata per anar al forn que tenim untada amb oli i salem. Agafem el peix sencer, el salem i a dintre li posem una branqueta de julivert i un gra d'all. Posem el peix sencer a sobre de les patates i la ceba. Sí és molt gros li fem un tall a cada costat. Amanim el peix amb una mica d'oli. Tapem tota la plata amb paper d'alumini o de forn. Ha de quedar tot molt ben tapat; d'aquesta manera les patates es couen molt ràpidament i el peix no s'asseca. Ho deixem coure al forn uns 40 min a 210ºC-220ºC. Emplatem i guarnim amb una mica de melmelada de tomàquet.

PER SABER-NE MÉS
Es pot utilitzar qualsevol peix que tingui escata: calet, déntol, orada, pagre, etc.


RESULTAT
Les patates queden tant o més bones que el peix..

Montse