INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

900 g de peix net I filetejat, (en aquesta recepta sorells)
500 ml d'oli d'oliva verge extra
180 ml de vinagre de vi blanc
3 o 4 grans d'all sencers i amb pell
Unes branquetes de farigola
1 branqueta de romaní
2 fulles de llor
1 cullerada de pebre negre en gra
1 culleradeta de pebre vermell dolç
2 carxofes 

 

PREPARACIÓ

A la peixateria demanem que ens preparin els sorells, sense cap ni espines i filetejats. De cada sorell sortiran 4 filets. En una cassola posem l'oli, els grans d'all, els grans de pebre i les herbes. Escalfem l'oli i quan les herbes i l'all comencin a fregir-se, (això fa que l'oli agafi tota l'aroma de les herbes), afegim el pebre vermell dolç. Donem un tomb ràpid per tal que no es cremi. Afegim el vinagre de vi blanc. Remenem una mica perquè el vinagre s'evapori i no quedi massa fort. Posem els filets de sorell i ho deixem 10 minuts a foc baix. Apaguem el foc i ho deixem a la mateixa cassola o en una plata, de manera que quedi tot cobert per l'escabetx. Agafem les carxofes, les tallem a làmines, les salem i les enfarinem. Les fregim fins que quedin rosses i les col·loquem al damunt del sorell perqué agafin el gust de l'escabetx.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta recepta es pot fer amb verat, tonyina, bonítol, melva, bacoreta, etc. Si la fem amb sardines les fem senceres sense filatejar.
En funció de l'època de l'any, podem canviar les carxofes per albergínies.
Aquesta recepta ens l'ha ensenyat a fer la Joana Moreno.

Montse