INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 pop d'1,5 Kg (prèviament congelat)
1 kg de patates

Per fer l'allioli
1 gra all
Sal
Oli d'oliva verge extra


PREPARACIÓ I COCCIÓ


Descongelem el pop, el netegem i el deixem sencer.Posem una olla amb aigua sense sal al foc i,quan bulli, hi suquem el pop 3 vegades. Aquesta operació es diu "espantar al pop". El deixem coure 1 hora. El temps de cocció varia en funció de la mida del pop. Podem comprovar si està cuit punxant la part més gruixuda de les potes amb una forquilla: si la textura és tova i la forquilla es clava amb facilitat, ja està fet. Traiem el pop de l'olla, el tallem a trossos i el reservem. Pelem les patates i les trenquem a trossos (esqueixades, així el midó ens ajuda a espessir el suc), i les reservem.

Amb la meitat del brou del pop bullim les patates. Quan estiguin quasi cuites, hi afegim el pop tallat a trossos i el deixem uns minuts més.
Fem un allioli negat, el barregem amb un cullerot de brou i l'afegim a l'olla. Servim el plat amb la salseta d'all i oli.

 

PER SABER-NE MÉS


És recomanable congelar el pop uns dies. D'aquesta manera es trenca la fibra del pop i queda més tou. Antigament els pescadors estovaven la carn del pop donant-li cops contra les roques.

 

RESULTAT


Aquest és un plat de pescadors molt mariner que de ben segur us agradarà.
Montse