INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

Pa de pessic:
4 ous
130 g de sucre
130 g de farina
Pell de llimona ratllada

 

Crema de llimona:
100 g de mantega
150 g de sucre
3 ous
100 g de suc de llimona
500 g de nata líquida per muntar (33%)

PREPARACIÓ
Per fer el pa de pessic:
Batem molt els rovells amb el sucre fins que ens quedin blancs. En un bol a part, batem les clares a punt de neu. Afegim suaument les clares al bol on tenim els rovells blanquejats.  Hi anem afegint la farina molt a poc a poc, passada pel sedàs o per un colador, i la pell de mitja llimona ratllada. Ho treballem amb una espàtula embolicant suaument i no gaire estona. Ho aboquem en un motlle de 24 cm prèviament untat amb mantega i farina. Espolsem la farina sobrant. Ho entrem  al forn preescalfat a  170ºC durant 25 minuts.

Preparació de la crema de llimona:
En un cassó  posem els 3 ous sencers, el sucre i ho barrejarem tot. Afegim el suc de la llimona colat i finalment la mantega. Ho posem a coure a foc suau fins fins que quedi espès. No ha de bullir. Deixem que la crema es refredi i la reservem a la nevera.

Preparació de la mimosa:
Muntem la nata ben freda amb una batedora de varilles. Si no ho heu fet mai, podeu comprar la nata muntada. La barregem amb la crema de llimona, que ha d'estar molt freda. Afegirem la nata en 2 o 3 vegades al bol de la crema de llimona, embolcallant-la amb una espàtula fins que la barrega sigui homogènia.

Tallem el pa de pessic en dues parts i el farcim amb la mimosa, tapem i també el cobrim amb la mateixa crema. Decorem amb rodanxes de llimona per tot el voltant, tal com es veu a la foto. Escampem per sobre algunes engrunes del pa de pessic que haurem recollit al tallar-lo. 

 

PER SABER-NE MÉS
L'hem de conservar a la nevera fins al moment de servir. Aquesta crema (mimosa) queda boníssima servida com a postres en copes. si no voleu fer el pa de pessic, feu la mimosa. Aquest pastís el vam fer al curs de cuina d'en Jaume Maynegre.

RESULTAT
Un pastís casolà, senzill i sense pretensions. Resulta boníssim. 

Júlia