INGREDIENTS PER A 8 PERSONES:

1 fons de pa de pessic prim.
250 g  formatge fresc tipus quark
3 rovells d'ou
100 g de sucre
50 g d'aigua
50 g de suc de llimona
15 g (8 o 10 fulls de gelatina, cua de peix)
400 g de nata muntada amb una mica de sucre
2 kiwis
6 maduixes

Estris
1 motlle rodó desmuntable de 20-25 cm.

PREPARACIÓ

Posem les làmines de gelatina amb aigua 1 o 2 minuts per tal  que s'hidratin. En un cassó posem els rovells amb el sucre, després afegim l'aigua i ho posem al foc. Quan s'escalfi, abans que comenci a bullir, apaguem el foc i afegim les lamines de gelatina sense parar de remenar per desfer-les be. Afegim el suc de llimona i ho passem per un colador a dins d'un bol gran. Incorporem el formatge i remenem bé amb un batedor manual o espàtula fins que ens quedi una massa homogènia. Afegim la nata muntada embolcallant amb l'espàtula de sota a sobre, suaument. Agafem el motlle, li posem el fons de pa de pessic i aboquem al damunt la barreja. Es deixa com a mínim 5-6  hores a nevera forta. Un cop fred, ho desmotllem i ho decorem al gust. En aquest cas, ho decorem amb kiwi i maduixes.

 

PER SABER-NE MÉS

Podem substituir la base de pa de pessic per una base de 150 g de galetes tipus digestive triturades, barrejades amb 20 g de mantega i un ou. En aquest cas, un cop l'hem ben barrejat, el posem dins del motlle ben premsat i ho posem al forn 10 minuts  a 180º.   Podem canviar la decoració final amb altres tipus de fruites: mores, gerds, plàtans ...

RESULTAT

Vistós fresc i lleuger. Un pastís de gust suau, per triomfar.