INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 pomes tipus reineta 

8 cullerades de concentrat d'agave ecològic

150 ml de vi ranci

1/2 branca de canyella

Canyella el pols

Aigua mineral

Pell de 1/2 llimona (opcional)

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparem la safata del forn on courem les pomes. Posem una mica d'aigua mineral que cobreixi el fons de la safata, posem la branca de canyella i la pell de llimona. Rentem les pomes i les eixuguem. Amb la punta d'un ganivet fem un tall poc fondo al voltant de la part central de les pomes, just per tallar la pell (a la foto es pot apreciar). Seguidament fem un forat, com si treiéssim un barret, sense buidar-les. Dins de cada forat hi posarem una mica de canyella en pols, una cullerada de vi ranci i una cullerada de concentrat d'agave. Tornarem a tapar les pomes i les posarem a la safata. Afegirem la resta del vi ranci. Entrem les pomes al forn calent a 190ºC dalt i baix. Ho deixarem coure uns 40 minuts. El temps pot variar en funció de la mida de les pomes, si són molt grosses, les deixem 5 o 10 minuts més. Un cop cuites, les deixem reposar 10 minuts dins del forn. Retirem la safata, reguem les pomes amb el seu suc i afegim una cullerada de concentrat d'agave a sobre de cada poma. Servim les pomes calentes o tèbies.

PER SABER-NE MÉS

Aquestes pomes no porten sucre, ni mantega. Són, per tant, lleugeres. El concentrat d'agave és un producte natural que s'extreu de la planta d'agave (cat.: atzavara), a Mèxic. Tradicionalment els nadius mexicans recollien aquest suc dolç de diferents tipus d'agave. És més lleuger que el sucre i podem endolcir iogurts, begudes i postres. En aquesta recepta he utilitzat concentrat ecològic pasteuritzat. La recepta me la va explicar la Rosa Pararol.

RESULTAT A TAULA

Unes postres senzilles de tota la vida, econòmiques, fàcils i molt saludables. 

Júlia