INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

Per a la planxa de pa de pessic
2 ous
50 g de sucre
50 g de farina
½ sobre de llevat

Per al farcit
200 g de crema catalana

Per decorar
50 g de sucre

100 g de crema catalana
Gelatina (opcional)

 

PREPARACIÓ DE LA CREMA

Preparem la crema tal com indica el post de crema catalana publicat  i reservem.

PREPARACIÓ DEL PA DE PESSIC

Escalfem el forn a 170ºC. Posem en un bol  la meitat del sucre (25 g) i els dos rovells. Treballem amb les varilles fins que ens quedi d'un color groc pàl·lid i homogeni, reservem.
En un segón bol (també amb varilles), muntem les clares a punt de neu; quan estiguin quasi a punt  afegim la resta de sucre i acabem de muntar.
Barregem el contingut dels dos bols remenant suaument amb una espàtula.
Finalment incorporem la farina, que ja tindremm barrejada amb el llevat, tamissant-la  amb un colador. Això ho farem en 2 vegades. Barregem embolcallant amb l'espàtula.

Posem paper vegetal a la plata del forn i escampem al damunt la barreja. Aplanem amb l'espàtula.
Enfornem 7 minuts. No ha de quedar rossa. Treiem la massa  del forn i l'enrotllem quan encara és una mica calenta per tal de que agafi la forma. Si la deixem coure massa ens costarà d'enrotllar.

PREPARACIÓ DEL BRAÇ


Un cop la massa cuita i enrotllada, desemboliquem el rectangle i deixem refredar. Retallem els costats per tal que ens quedi un rectangle polit. Escampem per sobre la crema i enrotllem. La resta de la crema la posem a sobre del braç, l'escampem amb l'espàtula i acabem de decorar amb  sucre abundant. Cremem la superfície del braç amb un bufador o amb un cremador. Ho deixem a la nevera fins al moment de servir.

PER SABER-NE MÉS

Si l'hem de guardar molt de temps a la nevera, recomanem pintar amb un pinzell la part de crema cremada, amb una lleugera capa de gelatina. D'aquesta manera el sucre cremat  aguanta millor. Per fer la gelatina, només tenim que seguir les instruccions del fabricant.

RESULTAT
Unes postres que volaran al  moment de servir-les a taula.

Montse