INGREDIENTS  PER FER UNS 30 PANELLETS

250 g d'atmetlla molta
200 g de sucre
150 g de patata 
80 g de gra d'atmetlla
120 g de pinyons
30 g de coco ratllat
Cireres confitades
1 ou
La pell de 1/2 llimona ratllada

 

PREPARACIÓ

Preparem la massa

Bullim la patata, la deixem refredar i reservem. Fem una barreja amb la sucre i la patata, afegim  l'ametlla i la pell de llimona. Ens ha de quedar una pasta (massapà) compacta. Ho posem en una plata plana, cobrim amb paper film i deixem a la nevera unes hores. També ho podem fer d'un dia per a l'altre. 

Preparem els panellets

Separem la clara de l'ou i reservem. Marquem amb un ganivet ratlles de dalt a baix i de costat a costat fent cuadrets, això ens ajudarà a que tots els panellets siguin de la mateixa mida. Ens empolsem les mans amb farina per evitar que s'enganxi la massa.

De pinyons

Agafem trossets de massa, fem boletes, les passem per la clara d'ou batuda i les cobrim de pinyons. Per tal que els pinyons s'enganxin, podeu agafar una tassa de cafè, posar els pinyons dintre i passar la bola amb petits moviments de rotació. És una bona manera.

D'ametlla picada

Agafem trossets de massa i fem petites barretes. Les passem per la clara d'ou i arrebossem amb granet d'ametlla.

De coco

Barregem el mateix volum de massa i coco ratllat. Treballem perquè s'integri bé. Formem petites piràmides i arrebossem amb coco.

De cirera

Agafem trossets de massa, fem boletes, les passem per clara d'ou i posem mitja cirera confitada.

Cocció

Pintem els panellets amb el rovell d'ou batut afegint-hi dues cullerades d'aigua per fer-lo més líquid. Posem els panellets en una safata d'anar al forn untada amb mantega.  Entrem els panellets al forn calent a 220ºC uns 10 minuts. Vigilem el forn i quan agafin un color daurat els retirarem.

Bona castanyada!

Montse i Júlia