INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
6 peres de Girona
500 ml de vi blanc sec
2 cullerades de suc de llimona
150 g de sucre blanc
15 llavors de cardamom
½ cullerada de safrà
Un pols de sal

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Agafem una cassola baixa de mida adient. Posem el vi, el suc de llimona, el sucre, la sal, el safrà i les llavors de cardamom que haurem aixafat lleugerament amb la fulla del ganivet per que deixin anar la grana interior i  l'aroma. Afegim les peres pelades, tapem i deixem coure a foc suau 15-25 minuts. Hem de vigilar que les peres estiguin cobertes de suc, de tan en tan els hi donarem la volta. Afegim una mica d'aigua mineral si cal. Punxem amb un escuradents per saber si les peres estan toves. Retirem i reservem al bol on les servirem. Fem reduir el líquid fins a 1/3 part. Aboquem el suc de la cocció per sobre de les peres i servim.


PER SABER-NE MÉS
Per fer aquesta recepta, necessitem peres de carn fina i poc madures. Les peres de "granet" no queden bé i massa madures es desfan. Aquesta recepta l'hem tret del llibre Jerusalem, de Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi. Un llibre extraordinari que us recomanem.


RESULTAT A TAULA
Unes peres boníssimes, delicades, aromàtiques i molt senzilles de fer. Les podeu servir calentes, naturals, amb nata, iogurt...Que vagi de gust!


Montse i Júlia