INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

160g de farina
½ cullerada sopera de llevat químic tipus Royal
½ cullerada sopera de bicarbonat sòdic
1 cullerada de postres de canyella mòlta
1 o 2 claus molts
3 ous frescos
200 ml d'oli de gira-sol
270 g de sucre
50 g de nous picades
50 g de coco sec ratllat
135 g de pastanaga ratllada
Un pols de sal

 

INGREDIENTS PER FER LA COBERTURA


175 g de crema de formatge (tipus Philadelphia o similar)
70 g de mantega
35 g de sucre en pols
25 g de mel
30 g de nous picades i lleugerament torrades

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Per fer la massa: Preparem 3 bols
Encenem el forn a 170ºC. Untem un motlle d'uns 20 cm amb mantega, podem folrar-ne la base amb paper vegetal perquè ens resulti més fàcil de desemmotllar el pastís. Preparem un bol i barregem la farina, el llevat químic, el bicarbonat i les espècies (ingredients secs). Ho tamisem i ho reservem.
Preparem un altre bol i hi posem un ou sencer i els dos rovells. Reservarem les dues clares dins d'una tassa.
Preparem el tercer bol, hi afegim l'oli i el sucre i, amb una batedora de varetes, ho treballem un parell de minuts a velocitat mitjana. Abaixem la velocitat, hi incorporem l'ou sencer i els dos rovells, i ho batem fins que ens quedi ben barrejat. Afegim les nous, el coco i la pastanaga. Remenem amb suavitat. Incorporem els ingredients secs, a poc a poc , amb suavitat i sense remenar gaire. Rentem i eixuguem aquest últim bol i l'utilitzem per muntar les clares a punt de neu amb un pols de sal. Acabem incorporant a la massa les clares muntades. Ho fem en 3 vegades, embolcallant amb una espàtula i vigilant que ens quedi una barreja homogènia. Aboquem el preparat a dins del motlle i el posem al forn. El deixem coure 1h aprox. Pot ser que necessitem més temps. Fem la prova amb un escuradents: si punxem la massa i ens surt net, ja el tenim cuit; en cas contrari, deixem-lo coure un minuts més. Si veiem que el pastís s'enfosqueix massa, el podem cobrir amb paper d'alumini. Acabat el temps de cocció, el retirem del forn i el deixem refredar completament abans de desemmotllar.


Per fer la glaça i cobrir el pastís, preparem dos bols


En un bol, batem la crema de formatge amb una espàtula fins que ens quedi suau.
En un altre bol, batem la mantega, el sucre en pols i la mel embolcallant perquè ens quedi airejat. Barregem suaument el contingut dels dos bols i cobrim el pastís. Escampem la glaça amb una espàtula. No cal que ens quedi regular, podem donar-li forma ondulada i irregular. Per acabar, escampem els trossets de nou que podem torrar lleugerament a la paella si ens ve de gust.


PER SABER-NE MÉS

Aquesta recepta, traduïda de l'anglès, és del llibre The Cook Book, del cuiner Yotam Ottolenghi. Ens agrada molt la seva cuina, acolorida, especiada i molt mediterrània. Desitgem que aquest pastís us agradi, surt boníssim. Que vagi de gust!

Júlia i Montse