INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
125 g de mantega
75 g de xocolata de cobertura del 70% de cacau
150 g de sucre blanc
2 ous de mida normal (50 g)
75 g de farina
60 g de nous pelades
15 g de cacau pur el pols
Un pols de sal
3 cullerades de sucre en pols


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem un motlle de 20-22 cm de diàmetre i l'untem amb mantega. Encenem el forn a 180ºC dalt i baix. Trossegem les nous amb les mans. Agafem un bol, tamisem la farina i el cacau amb un colador, afegim la sal i les nous. Remenem amb una espàtula fins que ens quedi tot ben barrejat. Reservem. Fonem la mantega al microones. Fonem la xocolata al microones. Incorporem la xocolata fosa al bol de la mantega també fosa, barregem embolcallant amb una espàtula fins que ens quedi tot ben barrejat. Reservem. En un bol , posem el sucre i els ous i ho muntem amb unes varetes (si són elèctriques millor). Hem de treballar fins que ens quedi d'un color blanquinós i augmenti de volum, necessitem uns 5 minuts.
Agafem el bol amb la xocolata i la mantega que hem reservat i incorporem la barreja de sucre i ous que hem muntat (poc a poc, en 2 o 3 vegades), embolcallant suaument amb una espàtula. Afegim el contingut del bol amb els ingredients secs, poc a poc, en dos o 3 vegades i des de alçada. Embolcallem amb l'espàtula fent moviments suaus fins a obtenir una massa homogènia.
Omplim el motlle que hem preparat amb aquesta massa i ho entrem al forn calent, tal com us hem explicat al principi. Posem la safata a l'alçada número dos del forn, comptant de baix a dalt. Deixem coure 25 minuts. Apaguem el forn i esperem 5 minuts. Deixem la porta del forn mig oberta 5 minuts més. Traiem el Brownie del forn, el deixem refredar abans de treure'l del motlle. Abans de servir, tamisem amb un colador el sucre en pols i una mica de cacau per sobre. Posem mitja nou per decorar.

PER SABER-NE MÉS
El brownie no queda esponjat com un pa de pessic, té una consistència més compacta però suau. Compreu ingredients de qualitat com ara els ous frescos, una bona xocolata, bona mantega i us assegurareu un resultat òptim. Controleu escrupolosament els temps i la temperatura del forn.
El brownie es congela molt bé. També és un pastís que "madura", el podeu fer un o dos dies abans si el guardeu ben tancat en un recipient hermètic. Aquesta recepta ens la va donar l'Anna Mata, una noia encantadora que es dedica professionalment a la rebosteria. Aquí us deixo el seu blog  lafoodiemama.com

RESULTAT A TAULA
Triomfareu, segur. Si sou xocolaters, aquest és un dels millors brownies que podeu tastar.


Montse i Júlia