I

INGREDIENTS PER A 6-8 PERSONES

225 g de mató
150 g de nata muntada
50 g de sucre
1 full de gelatina
1 taronja


Confitura de taronja i safrà

100 ml de suc de taronja
50 g de sucre
1/2 culleradeta de safrà
1g d'agar-agar


PREPARACIÓ

Posem el full de gelatina a hidratar i el reservem. En un bol, posem la meitat del mató i l'escalfem una mica al microones. Hi afegim el full de gelatina i ho remenem perquè es desfaci. Incorporem el sucre, la resta del mató i ho remenem bé. Finalment, hi afegim la nata muntada. Ho deixem refredar a la nevera perquè qualli.


Preparem la confitura:
Escalfem el suc de taronja i, just abans que comenci a bullir, hi posem el sucre i l'agar-agar. Hi afegim el safrà i ho deixem infusionar 5 minuts. Ho deixem refredar.
Pelem la taronja, la tallem a grills sense que ens quedi gens de part blanca i la reservem.
Al moment de servir, muntem el plat amb la mousse de mató, la melmelada i un parell de grills de taronja.


PER SABER-NE MÉS
Ho podem acompanyar amb una galeta del tipus teula de Santa Coloma o una neula. Per simplificar, podem utilitzar melmelada de taronja comercial i comprar la nata muntada.

RESULTAT A TAULA
Unes postres diferents, molt vistoses i que donen poca feina.
Recepta adaptada del llibre Dolces sensacions, de Jordi Roca. Que vagi de gust!


Montse