INGREDIENTS
Per a la massa

250 g de farina de força
25 g de llevat de forner fresc
3 cullerades soperes d'aigua
115 g de mantega
1 cullerada sopera de llet
2 cullerades soperes d'anís
1 cullerada sopera de tarongina (aiguanaf)
1 culleradeta de cafè de sal
1 pols de canyella
1 pell de llimona ratllada
2 ous
1 rovell
Per fer el massapà
50 g de sucre
50 g d'ametlla crua mòlta
1 clara d'ou

Per decorar
Fruita confitada al gust
25 g de pinyons
20 g de sucre
1 ou batut
PREPARACIÓ I COCCIÓ

Una estona abans traiem la mantega de la nevera per tenir-la a temperatura ambient.
Barregem el llevat amb 3 cullerades d'aigua tèbia. En un bol, barregem bé tots els ingredients de la massa menys la farina i la mantega. En un altre bol, posem la farina en forma de volcà. Anem afegint de mica en mica la barreja. Barregem bé la massa i al final li afegim la mantega de mica en mica fins aconseguir una massa fina i elàstica.
Preparem el massapà fent una barreja amb l'ametlla mòlta, el sucre i la clara d'ou.
Estirem la coca en diagonal a la plata del forn i la pintem amb l'ou batut. Seguidament escampem el massapà amb un pinzell per tota la superfície. Afegim la fruita confitada, els pinyons i la deixem reposar 2 hores tapada dins del forn fred. Una estona abans d'acabar el temps de repòs, la traiem. Escalfem el forn a 180ºC. Quan estigui calent, espolsem la coca amb el sucre i la deixem coure uns 20 minuts.

PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta ens l'ha  passat la Rosa Mª Casany. L'aiguanaf o tarongina és "agua de azahar", una mena de licor. El podem trobar als supermercats a la zona de pastisseria. 

RESULTAT A TAULA
Unes postres tradicionals. La coca volarà tan aviat com la poseu a taula.
Montse