galetes-pistatxo

INGREDIENTS
75 g de pistatxos pelats naturals
40 g de nabius secs
125 g de farina
1 rovell d'ou
50 g de sucre blanc
1 pols de sal
100 g de mantega a punt de pomada


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Tallem els pistatxos i els nabius amb un ganivet a sobre d'una fusta, no han de quedar trossos gaire petits. A sobre del marbre de la cuina, tamisem la farina i formem un volcà. Col·loquem a dintre els pistatxos, els nabius, el rovell, el sucre, el pols de sal i la mantega.
Ho treballem amb les mans ràpidament fins a obtenir una massa homogènia. Amb les mans formarem un cilindre d'uns 5 cm de diàmetre i l'embolicarem amb film transparent. El deixarem reposar a la nevera un mínim d'una hora fins que quedi fort. Encenem el forn a 180ºC dalt i baix. Preparem la safata del forn i la cobrim amb un full de paper de forn. Traiem la massa de la nevera, la desemboliquem i la tallem a rodanxes d'un centímetre de gruix. Anirem posant les galetes a la safata ben separades, ja que amb l'escalfor del forn augmenten de volum. Enfornem 13-14 minuts, traiem la safata del forn i deixem refredar les galetes.


PER SABER-NE MÉS
És important treure la mantega de la nevera per tal que agafi textura de pomada; si està massa freda i forta, la massa no surt bé. Hem d'amassar ràpidament; al principi pot semblar que els ingredients no s'incorporen, però en pocs minuts veurem la diferència. La massa ha de reposar a la nevera el temps necessari, la mantega s'ha d'endurir, d'altra manera al tallar les galetes la massa es desmuntaria.


RESULTAT A TAULA
Unes galetes delicioses, delicades i diferents. Què vagi de gust!


Júlia