Coca de llardons

INGREDIENTS

2 ous per fer la massa
1 ou batut per pintar la coca
200 ml d'oli d'oliva verge extra
100 g de sucre
100 g de pinyons
200 g de llardons
500 g de farina
20 g de llevat
1 cullerada rasa de postres de canyella en pols
50 ml d'anís dolc
Sucre per escampar per sobre de la coca


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Abans de començar, posarem els pinyons a remullar amb aigua. En un bol posem 2 ous, l'oli, l'anís, el sucre i el llevat esmicolat amb els dits. Ho barregem amb l'ajuda de la batedora de varetes. Afegim la canyella i la farina poc a poc. Treballem fins que ens quedi una massa homogènia.
Piquem els llardons ambla picadora o amb un ganivet i els afegim a la massa. Untem amb oli un motlle quadrat o la plata del forn i estenem la massa. La pinzellem amb l'ou batut, escampem per sobre els pinyons (que haurem escorregut i eixugat amb un drap de cuina) i el sucre. Deixem reposar la massa fins que fermenti i creixi, veurem que quasi dobla el volum. Encenem el forn a 180ºC i coem la coca uns 25 minuts, o fins que en punxar-la amb un escuradents ens surti net.


PER SABER-NE MÉS

Si remullem els pinyons, evitarem que es cremin quan coem la coca i ens quedaran al punt. Podem donar a la coca la forma que vulguem, quadrada, rodona o ovalada. La podem estendre amb les mans, amb l'ajuda d'un corró o d'un pot de vidre.


RESULTAT A TAULA

Una coca popular i tradicional per menjar el dijous gras. Què vagi de gust!


Júlia