INGREDIENTS per a 4 persones

1/2 l de llet
4 rovells d'ou
125 g de sucre
20 g de midó
1 canó de canyella
Pell d'una llimona
Sucre per cremar la crema

 

PREPARACIÓ

Rentem una llimona i la pelem sense que ens quedi la part blanca. La reservem. Agafem el midó i el barregem amb mig got de llet freda. Reservem. Separem els rovells de les clares i reservem els rovells. Les clares no s'utilitzen per aquesta recepta. En un pot fem bullir la resta de llet amb la pell de la llimona sencera i un canó de canyella, abans que arrenqui el bull es treu del foc. En un cassó a part  barregem els rovells, el sucre i els treballem fins que la barreja ens quedi homogènia. En aquest punt hi afegim la llet calenta sense deixar de remenar  i seguidament la barreja de llet i midó. Es torna a posar el pot al foc sense deixar de treballar la crema, procurant que no arrenqui el bull. Continuem  fins que la crema sigui prou espessa. Es treu del foc i tot seguit  es posa en plats de postres, en cassoletes o bé en una plàtera gran i es deixa refredar a temperatura ambient. Una mica abans de servir-la, es posa la pala de cremar al foc, fins que sigui ben roent. S'ensucra bé la superfície de la crema i s'hi passa la pala lentament, per tal que el sucre caramel·litzi.


PER SABER-NE MÉS

A Catalunya, sempre ha estat tradició menjar crema catalana el dia de Sant Josep. Per aquest motiu s'anomena també crema de Sant Josep. També podem caramel·litzar la crema amb un bufador de gas.

RESULTAT
Unes postres tradicionals que es poden menjar acompanyades  de carquinyolis o també de galetes de Santa Coloma.