Mona de Pasqua

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
Per al pa de pessic de iogurt
4 ous
1 iogurt natural
1 pell de llimona ratllada
2 mesures de sucre
1/2 mesura d'oli de gira-sol
3 mesures de farina
1 sobre de llevat químic (Royal)
Un pols de sal

Per al farciment
Melmelada al gust

Per a la cobertura i decoració
150 g de xocolata de cobertura
1 cullerada de mantega
Ous de xocolata
Plomes
Algun detall que us agradi


Estris
Un motlle metàl·lic desmuntable de 20 cm
Una batedora elèctrica de varetes
3 bols


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Escalfem el forn a 180ºC dalt i baix. Separem les clares dels rovells. Preparem la resta d'ingredients. En un bol barregem la farina amb el llevat i ho reservem. En un segon bol, muntem les clares a punt de neu amb la sal i les reservem. En un tercer bol, batem els rovells amb el sucre fins que blanquegin. Afegim poc a poc el iogurt i l'oli. Ho barregem bé amb l'espàtula. Afegim la pell ratllada de la llimona i la farina i el llevat tamisats amb un colador, poc a poc, en 2 vegades embolcallant suaument amb una espàtula. I finalment incorporem les clares seguint el mateix procediment.
Preparem el motlle, l'untem amb mantega i l'empolsem amb farina. Aboquem la massa i ho entrem al forn. Deixem coure 10 minuts a 180ºC, després baixem la temperatura a 170ºC i ho enfornem uns 30 minuts. Punxem amb un escuradents per comprovar que està ben cuit.
Deixem refredar, tallem amb 2-3 capes el pa de pessic i el farcim amb melmelada.


Preparació de la cobertura
Posem la xocolata i la mantega en un bol de vidre al microones a mitja potència un parell de minuts. Vigilem que no es cremi. Ho retirem abans no estigui massa líquid i ho deixem a punt de pomada. Escampem la cobertura per sobre del pastís i pels laterals. Ho decorem al nostre gust.

PER SABER-NE MÉS
Utilitzeu xocolata de cobertura del 70%, el resultat val la pena. La melmelada pot ser la que més us agradi; la d'albercoc o maduixa és molt adient. Si us fa mandra fer la cobertura, sempre us queda la crema d'avellanes.

RESULTAT A TAULA
Una manera fàcil de fer una mona boníssima. Què vagi de gust!


Montse i Júlia