INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1kg de maduixes del Maresme
Vinagre de vi blanc
Sucre
Pebre de Jamaica (optatiu)
Pebre de Sichuan (optatiu)


PREPARACIÓ
Rentem les maduixes i les deixem escórrer una estona. Després els hi retirem la part
verda i les tallem en 2 o 4 talls. Les posem en un bol i les amanim amb el vinagre i el sucre. En un morter piquem 2 o 3 boles de pebre de Jamaica i ¼ de culleradeta de pebre de Sichuan i ho incorporem a les maduixes. Remenem suaument per que agafi gust. Tapem el bol amb film i ho entrem a la nevera. Ho deixem reposar 1 hora abans de consumir.


PER SABER-NE MÉS
Les maduixes amanides amb vinagre i sucre són unes postres que la meva mare feia molt sovint. El fet d'afegir pebre, és cosa meva. M'agrada molt l'aroma que incorporen a les maduixes, li donen un toc molt especial. Quan jo era petita la mare utilitzava vinagre de vi per a tot; no es podien triar tants tipus de vinagre com tenim ara. Podeu fer proves amb vinagres diferents: de cava, de poma, de sidra...


RESULTAT A TAULA
És temporada de maduixes, gaudiu-ne de totes les maneres possibles; aquí en teniu una de ben senzilla i bona!


Júlia