INGREDIENTS

200 g de sucre roig ecològic
200 g de farina de blat integral i ecològica
4 ous de mida normal (50 g cadascun)
1 dl d'oli d'oliva verge extra
1dl de suc de taronga natural
1 pell de taronja ratllada
1 pell de llimona ratllada
1 culleradeta de cafè de llavors de coriandre
1/2 culleradeta de cafè de gingebre mòlt
1/2 culleradeta de cafè de nou muscada en pols
1/2 culleradeta de cafè de canyella en pols
1 punta de cullereta de cafè de pebre negre mòlt ben fi
3 boletes de pebre de Jamaica
3 claus d'espècie
3 cardamoms
1 pols de sal
1/2 sobre de llevat ecològic o químic

 

PREPARACIÓ

Aixafem en un morter els cardamoms, retirem la part externa dura i de color verd. Afegim al morter el coriandre, el pebre de Jamaica i els claus. Ho treballem amb la mà del morter fins que ens quedi ben triturat. Afegim al mateix morter la resta de les espècies mòltes i ho barregem tot. Reservem.

En un bol treballem els ous i el sucre amb unes varilles (si són elèctriques millor). Afegim al bol l'oli, el suc de taronja i ho treballem una mica més. Incorporem les ratlladures de la taronja i de la llimona, remenem embolcallant amb l'espàtula. Seguidament hi posem les espècies mòltes que tenim dins del morter. Agafem la farina, la barregem amb el llevat i la sal. La part final consisteix en tamissar la farina sobre el bol; poc a poc, en dues o tres vegades. Treballem amb l'espàtula amb suavitat, embolcallant la massa fins que ens quedi tot ben incorporat.

Una vegada la massa feta, comencem a omplir el motlle, l'agafem, hi posem un paper dins de cada cavitat i omplim fins a 3/4 parts de la seva capacitat. Les magdalenes pugen millor si deixem reposar la massa a la nevera entre 30 minuts i 1 hora. Si tenim temps, les deixem reposar. Abans d'enfornar posem una mica de sucre per sobre de les magdalenes. Encenem el forn a 220ºC dalt i baix, deixem escalfar 10 minuts, introduïm la plata, esperem 5 minuts i baixem la temperatura a 200ºC. Tindrem les magdalenes fetes al  cap de 15 minuts. Comprovem la cocció. Punxem les magdalenes amb un escuradents i si surt net  ja estan fetes. Apagem el forn i esperem 5 minuts abans d'obrir-lo. Deixem la porta del forn oberta 5 minuts més abans de treure les magdalenes. Deixem refredar a temperatura ambient i guardem.

RESULTAT

Unes magdalenes diferents i sorprenents. A cada mossegada anirem descobrint els sabors i les aromes que hi hem incorporat. Amb una tassa de té, perfectes.

Recepta de la Júlia.