INGREDIENTS

Un pa de pessic bàsic
4 ous de 50 g
50 g de sucre per cada ou (200 g)
1 llimona
130 g de granet d'ametlla crua
Ous de xocolata
Pollets i plomes per decorar


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparació i cocció de pa de pessic bàsic
Preparem un pa de pessic bàsic (veieu recepta).
Preparació i cocció de la gema
Separem els rovells de les clares. En un cassó, barregem bé els rovells , amb les varetes manuals, amb el sucre i hi afegim un raig de suc de llimona. Ho posem a foc suau remenant sense parar, la mescla va espessint. Ens farà escuma, és normal, quan arrenqui el bull, retirem del foc de seguida. Deixem refredar la crema.
Posem el granet d'ametlla a torrar en una safata al forn a 150ºC, uns 15 minuts. Retirem del forn i deixem refredar.
Tallem el pa de pessic per la meitat, omplim amb una part de la gema i el tapem. També cobrim la part superior i els laterals. Amb les mansi l'ajuda de la fulla d'un ganivet  anirem enganxant el granet d'ametlla al voltant.
Col•loquem els guarniments al nostre gust.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta mona és més fàcil de fer del que sembla. Si teniu traça o una lira per tallar pastissos, podeu fer 2 talls i us sortirà una mona de 3 pisos. Però necessitareu més crema.


RESULTAT A TAULA

Una mona de Pasqua clàssica, de gust fi i molt elegant. Que vagi de gust!


Montse i Júlia