Pastís de formatge i cireres

INGREDIENTS

350 g de formatge cremós tipus  Philadelphia
3 ous de 50 g
2 iogurts naturals
2 mides de iogurt de sucre
2 mides de iogurt de farina
1 sobre de llevat
1 mida de iogurt de llet
1 mida de iogurt de crema de llet del 35%

Per a la cobertura
350 g de cireres
120 g de sucre
2 cullerades de suc de llimona
1/4  de poma ratllada
1 raig de conyac

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Cobertura
Rentem les cireres, treiem el pinyol amb un boli Bic, les posem en una cassola, afegim el sucre i ho deixem a la nevera 1 hora.  Passat aquest temps, afegim la llimona i la poma ratllada. Escalfem a foc suau fins que comenci a bullir. Afegim el raig de conyac, remenem suaument de tant en tant, evitant que les cireres es trenquin. Deixem coure 20 minuts i reservem.

Preparem un motlle untant amb mantega i farina. Escalfem el forn a 170ºC.

Preparació del pastís de formatge
Mentre es cou  la cobertura, preparem el pastís. En un bol posem el formatge, remenem amb les varetes i afegim els 3 ous d'un en un. Mentre anem remenant, afegim per aquest ordre: els iogurts, la llet, la crema de llet, la farina, el sucre i finalment el llevat. Ho posem dins del motlle i ho enfornem a 170ºC 45-50 minuts. Passat aquest temps punxem amb un escuradents per comprovar si es ben cuit.  Quan el pastís sigui fred, posem al damunt la cobertura de cireres.

PER SABER-NE MÉS

Per treure el pinyol, farem servir un bolígraf Bic. Traiem la mina i per la punta premem sobre la cireres per la part on hem tret la cua. El pinyol sortirà de cop i ben net.

Si fem més quantitat de cobertura, podem guardar-la en un pot esterilitzat. La posem al pot quan encara es calenta, tapem be, i el deixem amb el tap cap avall  unes hores. Així es pot conservar varies setmanes.

RESULTAT A TAULA

Un pastís de cireres deliciós

Montse