INGREDIENTS PER A 8 PERSONES

1 kg de tomàquets madurs
1 cogombre petit
1 pebrot vermell petit
1 patata bullida de 150 g
100 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal 
1 cullerada sopera de vinagre de Mòdena
1 poma
1 got d'aigua
Pebre negre mòlt (opcional)

PREPARACIÓ:

Pelem  la patata i la bullim, la refredem i reservem. Rentem els tomàquets i pelem el cogombre. Tallem el pebrot retirant totes les llavors. Fem el mateix amb la poma. Barregem tots els ingredients en un recipient adient i ho triturem amb la batedora. Ens ha de quedar ben triturat. Ho passem pel colador xinès, ajustem el punt de sal i ho deixem refredar  a la nevera. Al moment de servir, podem afegir aigua ben freda per afinar el grau d'espessor que volguem.

PER SABER-NE MÉS:

Ho podem servir a gust de cadascú; amb crostonets de pa, gambetes bullides i pelades, trossets de cogombre... És important que les verdures siguin ben fresques. Els  tomàquets han de ser ben madurs i no cal pelar-los. Hi ha moltes maneres de preparar el gaspatxo. Les anirem veient.

RESULTAT:

Plat fresc, barat, refrescant i nutritiu. Un còctel de vitamines que ve molt de gust a l'estiu.