INGREDIENTS

750 g de tomàquets madurs
1 pebrot verd petit
100 g de pebrot vermell
100 g de cogombre
50 g de ceba
1 gra d'all
100 g d'oli d'oliva verge extra
Vinagre de xerès al gust
Sal
4 cullerades de pinyons

Cibulet
Aigua mineral freda

 

Preparació per fer 1 1/2 l de gaspatxo aprox.

Rentem totes les verdures. Traiem les llavors del pebrot verd i vermell. Pelem la ceba, l'all i el cogombre. Tallem les verdures a talls regulars; l'all el piquem petit. Posem totes les verdures en un robot de cuina, batedora o el que tinguem. Triturem fins que ens quedi una crema fina. Podem afegir aigua si ens queda espès i ens costa de triturar. Ho passem pel colador xinès, afegim la sal, l'oli i vinagre al gust. Incorporem aigua mineral fins a obtenir la textura que més ens agradi. Ho servim ben fred de nevera. Al moment de servir, afegim a cada ració uns pinyons i una mica de cibulet, que li aniran molt bé.

PER SABER-NE MÉS

Aquest gaspatxo no porta pa. Ideal per a celíacs i tothom qui té restringits els hidrats. Si no us agrada el vinagre, el canvieu per suc de llimona. Si la ceba us torna, la podeu escaldar un parell de minuts i afegir-la a la resta de les verdures abans de triturar-les. També podeu afegir uns glaçons si ho voleu més fred. Naturalment que podeu afegir una mica de pa si us ve de gust!

Resultat a taula

Tradicional, però una mica diferent. Queda cremòs i amb un gust de verdures molt bo. Un veritable còctel de vitamines.

Júlia