INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

500 g  o 600 g de carbassa
1porro gran, la part blanca
200 g de ceba
5 dl d'oli d'oliva verge extra
Sal
1 cullerada de sopa de curry en pols
3/4 l d'aigua mineral
Crostons de pa per servir la sopa

PREPARACIÓ

Pelem la carabassa i la tallem a trossos. Pelem la ceba i la tallem en 4 trossos. Rentem bé el porro i el tallem a rodanxes d'un cm. 

COCCIÓ

Posem una olla a foc suau i cobrim el fons amb oli d'oliva. Afegim les verdures tallades i donem unes voltes fins que comencin a suar. Afegim la sal i el curry, remenem un parell de minuts i ho cobrim amb l'aigua mineral freda. Deixem que la crema bulli fins que les verdures estiguin ben toves. Ho deixarem bullir 30 minuts. Triturem la sopa amb la batedora elèctrica i rectifiquem de sal.

RESULTAT

El curry dóna un gust molt aromàtic a aquesta sopa. Compreu curry de bona qualitat, en cas contrari, el resultat és molt diferent.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta crema la podem fer més clara afegint una mica més d'aigua. Servida amb crostons de pa queda "rodona". No té patata ni cap producte làctic, el gust és molt pur i suau. Si volem la crema més fina, una bona opció és passar-la pel colador xinès. Es congela molt bé.