Gaspatxo de la Vanessa

 

INGREDIENTS PER A 8 PERSONES 
1kg de tomàquets madurs
1 cogombre petit
1 pebrot vermell petit
1 patata bullida de 150 g
100 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal 
1 cullerada sopera de vinagre de Mòdena
1 poma
1 got d'aigua
Pebre negre mòlt 

 

PREPARACIÓ TRADICIONAL

Pelem  la patata i la bullim, la refredem i reservem. 
Rentem els tomàquets i pelem el cogombre.
Tallem el pebrot retirant totes les llavors.
Fem el mateix amb la poma. 
Barregem tots els ingredients en un recipient adient i ho triturem amb la batedora.
Ens ha de quedar ben triturat. Ho passem pel colador xinès, ajustem el punt de sal i ho deixem refredar a la nevera.
Al moment de servir, podem afegir aigua ben freda per afinar el grau d'espessor que volguem.

 

PREPARACIÓ AMB THERMOMIX

Bullim la patata: Posem al vas 800g d'aigua i una mica de sal. Per escalfar l'aigua programem 7 minuts, Varoma, velocitat 3. Pelem la patata, la trossegem i la posem al cistell. Col·loquem el cistell al vas i programem 20 minuts, Varoma, velocitat 2. Traiem el cistell del vas i deixem refredar la patata.

Tallem les verdures i la poma a talls regulars i les posem al vas amb la patata. Afegim l'oli, el vinagre, la  sal  i aigua al gust.
Programem de 3 a 5 minuts, depenent de la qualitat del tomàquet, a velocitat 5-7-10 progressivament. 
Si volem un gaspatxo més emulsionat  posarem l’oli al principi, el color vermell serà menys intens. 
Si afegim  l’oli al final ens quedarà més vermell i menys emulsionat.

VIDEORECEPTA

Gaspatxo suau, sense pa ni allLa recepta en 1 minut

PER SABER-NE MÉS

Ho servim al gust: amb crostons de pa, gambetes bullides i pelades o trossets de cogombre. És important que les verdures siguin fresques. Els  tomàquets han de ser madurs i no cal pelar-los. Hi ha moltes maneres de preparar el gaspatxo. Les anirem veient.

RESULTAT A TAULA

Plat fresc, barat i nutritiu. Un còctel de vitamines que ve molt de gust a l'estiu. 

Montse