Crema de pastanaga

PREPARACIÓ PER A 4 PERSONES

INGREDIENTS
1 ceba de Figueres mitjana (150 g)
1 patata petita (100 g)
1/2 kg de pastanagues
40 g d'oli d'oliva (9-10 cullerades)
750 ml de brou de verdures
Sal
Pebre blanc (opcional)

Per fer el brou de verdures:
Verdures variades: 1 tros d'api, una ceba, un tros de pebrot verd, 2 pastanagues i una mica de julivert.
Oli d'oliva verge
1,5 l d'aigua mineral o filtrada
Sal

Preparem el brou de verdura
Pelem la ceba i la tallem a octaus, rentem el pebrot i el tallem a trossos, pelem les pastanagues i les tallem a rodelles, i rentem el julivert.
Posem oli en una olla, quan sigui calent afegim les verdures i les saltem uns minuts.
Afegim l'aigua i bullim 25 minuts.

PREPARACIÓ TRADICIONAL
Pelem la ceba, la tallem a la brunoise (quadrets molt petits)i reservem.
Agafem una olla, hi afegim una mica d'oli i ofeguem la ceba fins que quedi transparent.
Afegim les pastanagues i la patata tallades, ho deixem uns minuts més i afegim  750 ml de caldo de verdura.
Deixem bullir 25 minuts i parem el foc.
Uns minuts abans d'acabar salpebrem. Deixem que perdi temperatura i triturem amb la batedora. 
Rectifiquem de sal. Ajustem la textura que ens agradi afegint caldo, si cal.


PREPARACIÓ AMB THERMOMIX
Pelem la ceba, la tallem a quarts i la posem dins del vas. Programem 5 segons,  velocitat 5.
Amb l'espàtula, fem baixar la ceba de les parets del vas, afegim els 40 g d'oli  i programem varoma, 5 minuts velocitat 2.
Pelem la patata i les pastanagues, les tallem a trossos i les afegim al vas. Programem  2 minuts, varoma, velocitat 2.
Afegim 750 g del brou de verdura i programem  15 minuts, varoma,  velocitat 2.
Deixem que es refredi i programem 1 minut a velocitat progresiva 5-10.
Salpebrem i programem 30 segons a velocitat 5.
En funció de la textura, afegim més brou.
 

PER SABER-NE MÉS
El brou de verdures el podem comprar. Però és fàcil fer-lo a casa. 
Podem fer-ne més quantitat i guardar-lo per a altres preparacions.
A la nevera es guarda uns dies; el podem congelar.

La crema de pastanaga es guarda un dies a la nevera i es congela bé.

RESULTAT
Una crema saludable i econòmica. La podem servir calenta o freda; acompanyada  amb crostonets de pa torrats, amb unes fulletes de julivert, menta, porradell etc.

 

Montse