Gaspatxo de préssec

INGREDIENTS PER A 4-5 PERSONES

400 g de préssecs grocs o préssecs de vinya
400 g de tomàquets madurs
30 g de ceba tendra
50 g de cogombre pelat
40 g de pebrot verd
½ gra d’all petit
20 ml de vinagre de poma
50 ml d’oli d’oliva verge extra
Sal
Aigua mineral o filtrada al gust
Fulles de menta (opcional)

PREPARACIÓ

Pelem els préssecs i els tallem.
Rentem la resta d’ingredients i els fem a trossos.
Pelem l’all, li traiem el grill i el piquem.
Posem tots els ingredients amb l’oli, la sal i el vinagre en un robot o al vas de la batedora. Triturem ben finament, afegim aigua freda al nostre gust i tastem el punt de sal, oli i vinagre.
Passem el gaspatxo pel colador xinès i guardem a la nevera.
Servim ben fred.
Si ens agrada, hi podem afegir unes fulles de menta fresca picades.

PER SABER-NE MÉS

Gaspatxos n’hi ha de molts tipus. Són saludables, refrescants i carregats de vitamines. A l’estiu és interessant tenir sempre un gaspatxo a la nevera; a casa no en falta mai. Aquest segur que us agradarà. Utilitzeu sempre préssecs grocs, de vinya, de carn ferma i madurs. Afegiu l’aigua justa, en necessita poca.

VIDEORECEPTA
Gaspatxo de préssecLa recepta en 2 minuts

 

 

 

 

RESULTAT A TAULA

Delicat, original, de textura avellutada, boníssim. Feu-lo i repetireu, segur!

Júlia i Montse