Gaspatxo Groc

INGREDIENTS PER A 4 o 5 PERSONES

750 g de tomàquets grocs
40 g de ceba tendr
100 g de cogombre pelat
100 g de pebrot groc
¼ de gra d’all
80 ml d’oli d’oliva verge extra
30 ml de vinagre Chardonnay
Sal
Aigua mineral o filtrada, al gust.

PREPARACIÓ

Rentem les verdures i les tallem.
En un robot o una batedora de got posem totes les verdures amb l’oli, el vinagre i la sal.
Afegim uns 100 ml d’aigua.
Ho triturem fins que ens quedi molt fi i amb textura cremosa.
Ho passem pel colador xinès.
Rectifiquem de sal. Afegim més aigua si cal.
Reservem a la nevera i servim ben fred.

PER SABER-NE MÉS

Els tomàquets grocs, anomenats “palo santo”, són vistosos i amb molt bon gust. Son de la Dolors de LLoret de Mar i la recepta també.
Tenen la pell gruixuda, per aquest motiu recomanem passar aquest gaspatxo pel colador xinès. No porta pa, per tant, apte per aquelles persones que no consumeixen gluten.

RESULTAT A TAULA

Un altre gaspatxo per tastar. Molt cremós, delicat de gust i d’un color groc molt vistós.
Feu-lo i un sorprendreu!

Júlia