gaspatxo-remolatxa-1

 

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

Per a les sardines marinades:

Sardines 
1 taronja
Vinagre de vi blanc
Aigua mineral

 

Per al gaspatxo:

500 g de remolatxa
150 g  tomàquets madurs
20 ml vinagre de xerès
All
30-40 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
4 sardines marinades

 Pa (opcional)

 

Per marinar les sardines:
Netegem les sardines, retirem les tripes, el cap  i les espines de manera que ens quedin els filets. Les cobrim  amb una barreja d'aigua i vinagre a parts iguals. Afegim el suc de la taronja i les deixem tota la nit.

Per fer el gaspatxo: 
Gaspatxo de remolatxaBullim les remolatxes 50 minuts. Passat aquest temps, les refredem i pelem. Guardem una mica d'aigua de la cocció. Rentem el tomàquet i el triturem amb la batedora amb cops suaus per evitar que les llavors es trenquin. Colem el tomàquet amb un colador per separar les pells i les llavors ajudant-nos pressionant amb una cullera.

Posem la resta del ingredients, l'all, oli, pebre i vinagre  en un bol i triturem amb la batedora. Compte amb el vinagre, millor posar-ni poc i anar tastant fins que quedi al nostre gust.

El podem deixar així, o afegir aigua de la cocció o pa en funció de la textura que volguem. Servirem a temperatura ambient acompanyat de 2 filets de sardina.

 

PER SABER-NE MÉS

Si bullim les remolatxes amb pell i deixem una part de la tija del tronc, evitarem que perdin color.  Si volem evitar que l'all repeteixi, el podem escaldar.  Podem substituir els filets de sardina per filets de seitons o un altre peix marinat. Aquesta recepta ens l'ha ensenyat a fer el Xef Bernat Badia al taller Bufet d'estiu.


RESULTAT A TAULA

Un gaspatxo saludable, vistós i diferent.

 

 Montse