Gaspatxo de Xíndria

INGREDIENTS PER A 4-5 PERSONES
500 g de tomàquets madurs i carnosos, tipus pera
500 g de síndria (pes net sense la pell)
100 g de pebrot vermell
100 g de pebrot verd
100 g de ceba tendra
70 ml d'oli d'oliva verge extra
2 o 3 cullerades de vinagre de poma

Sal

PREPARACIÓ
Rentem les verdures. Tallem els tomàquets a octaus; el pebrot verd, el pebrot vermell i la ceba a daus.
Tallem la síndria, li traiem la pell i les llavors.
Posem tots els ingredients al vas de la batedora i ho triturem bé.
Afegim l'aigua fins que ens quedi la consistència desitjada.
Ho passem pel colador xinès i rectifiquem de sal i de vinagre.
Reservem a la nevera fins al moment de servir.


PER SABER-NE MÉS
Si us agraden les sopes fredes i calentes, val la pena invertir en una batedora de sobretaula. Aquests aparells són potents, trituren ràpidament i faciliten molt la feina. Compte a l'hora d'afegir aigua, la síndria en té molta. Per acompanyar aquest gaspatxo, podem tallar síndria a daus petits i cadascú els pot afegir al seu bol. Queda molt refrescant trobar entrebancs de síndria. Amb aquesta recepta surt 1,300 l de gaspatxo aprox. Es conserva bé 2 o 3 dies a la nevera.


RESULTAT A TAULA
Gaspatxos de síndria n'hi ha molts; aquí us hem volgut explicar el nostre. Molt fàcil i refrescant. Que vagi de gust.


Júlia