INGREDIENTS
1/2 kg de cigrons cuits
2 grans d'all pelats i picats
El suc d'1 llimona
Aigua de bullir els cigrons
Sal
Oli d'oliva
Pebre vermell dolç o picant
1 cullerada de postres de comi molt
4 cullerades ben plenes de tahina (mantega de sèsam torrat)


PREPARACIÓ
Posem tots els ingredients, excepte el pebre vermell, al vas de la batedora o dins d'un robot de cuina. Els triturem fins que quedin com un puré suau. Ho posem dins d'un bol. Podem afegir una mica de pebre vermell per sobre i servim. Amb el suc de bullir els cigrons, podem ajustar la textura de l'hummus al nostre gust i fer-lo més líquid.


Aquest plat millora si el fem el dia abans. Pot ser un aperitiu o un entrant, acompanyat de bastonets de verdures ( cogombre, pastanaga, api ...), torradetes, etc.


PER SABER-NE MÉS
L'hummus és un plat d'origen àrab, però està molt estès per tot l'Orient Mitjà, Turquia i la Mediterrània. Els grecs afegeixen iogurt a aquest plat, què li dóna un color més clar i un gust molt suau. Podem accentuar el gust torrat si afegim unes cullerades d'oli de sèsam. Es pot fer amb cigrons de pot, sense que perdi el seu sabor. Simplement hem d'escórrer els cigrons i esbandir-los amb aigua freda. També podem guarnir el plat amb sèsam torrat, julivert picat...