INGREDIENTS
Carxofes
Alls
Pernil ibèric
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Julivert


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparem un bol amb aigua freda i posem dins unes branques de julivert tallades (això evitarà que la carxofa s'oxidi i quedi negra).
Posem una olla al foc amb aigua i sal.
Tallem el tronc de les carxofes i el pelem. Traiem les fulles externes i dures fins que arribem a la part tendra. Les tallem al llarg en 4 talls si són grosses i per la meitat si són petites.
Les posem dins del bol amb l'aigua freda i el julivert.
Quan l'aigua de l'olla bulli, hi tirem les carxofes i les deixem 7 o 8 minuts. Han de quedar poc fetes, cruixents.
Passat el temps de cocció, les retirem, les deixem escórrer i les reservem.
Posem una paella amb oli al foc, laminem els alls i els daurem lleugerament, afegim les carxofes i les saltem 5 o 6 minuts.
Afegim els talls de pernil al final, hi donem un parell de tombs, rectifiquem de sal i pebre i servim.


PER SABER-NE MÉS
Les carxofes es troben al seu millor moment quan fa fred. Les millors són d'un color verd clar, sense taques, amb les fulles ben tancades i fortes al tacte. El tronc és molt bo i també el podem aprofitar; però l'hem de pelar per treure'n la part externa dura. No us donem quantitats. Les carxofes poden ser de mides diferents, la quantitat la podeu decidir segons la mida i la utilitat que li vulgueu donar al plat. El mateix amb els alls i el pernil; ho deixem al vostre criteri. Aquest plat es conserva bé 2 o 3 dies a la nevera. La carxofa és una flor, per conservar-la, la podem posar dins d'un gerro amb aigua, com les flors.

VIDEORECEPTA

La recepta en 1 minut

 

RESULTAT A TAULA

Com a primer plat, com a guarnició, per picar...Unes carxofes senzilles i bones. Que vagi de gust!


Júlia i Montse