Pèsols amb pernil ibèric

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 kg de pèsols frescos engrunats
3 cebes tendres
100 g de pernil ibèric tallat fi
75 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
50 ml d'aigua mineral o filtrada

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Si comprem els pèsols sense engrunar, hem de comptar que per cada kg n'obtindrem 200g  o 220 g de pèsols nets.
Rentem la ceba tendra, tallem la part verda, però en deixem dos dits.
Tallem el pernil a tires de d'uns 4 cm.
Posem una paella al foc amb l'oli i ofeguem la ceba; ens ha de quedar transparent, no cal enrossir-la.
Després hi afegim els pèsols, remenem, hi afegim l'aigua, tapem i ho deixem coure 7 o 8 minuts.
Incorporem les tires  de pernil per sobre, sacsegem un minut, rectifiquem de sal i apaguem el foc.
Ho deixem reposar tapat uns minuts i servim.


PER SABER-NE MÉS

La temporada de faves i pèsols l'hem d'aprofitar perquè té poca durada. Aquests pèsols i cebes que hem cuinat són de Blanes, de l'horta de Can Montells. Són d'una excel•lent qualitat, molt tendres. Hem fet el plat en 20 minuts. És el que té la verdura fresca, de proximitat i de qualitat. Aquesta recepta és de la Nuri Torrelles, de la gelateria El Setè Gel, de Blanes.

LA RECEPTA EN UN MINUT

VIDEORECEPTA

 

RESULTAT A TAULA

Un plat senzill amb un gust delicat i una aroma de primavera. Que vagi de gust!

Júlia i Montse