INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

400 g de granussa del ganxet pelada
Aigua mineral o filtrada
1 gra d'all
1 fulla de llor
Sal
Pebre negre mòlt
Vinagre (al gust)
Oli d'oliva verge extra

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Engrunem la granussa (a les parades de verdura la podem trobar engrunada), la posem en una escorredora i la passem per aigua. La deixem escórrer. Posem una cassola adient al foc, hi posem a dintre la granussa i la cobrim d'aigua. El llegum sempre creix, l'aigua ha de cobrir uns 3 cm per sobre. Afegim el gra d'all, el llor i encenem el foc. Salem. Bullim a foc suau uns 25 minuts aprox. Tastem el punt de cocció i apaguem el foc. Servim calent amanit amb un bon raig d'oli, un pols de pebre i unes gotes de vinagre.

 

PER SABER-NE MÉS

A Blanes diem granussa a la mongeta quan comença a assecar-se i el llegum de la beina encara és tendre. Es bull en pocs minuts i és boníssim. Aquí us hem posat la recepta de fesols del ganxet, però pot ser de qualsevol varietat ( sastres, menuts, del genoll de Crist...). Es bull amb el mateix temps que la verdura. Té un gust més suau, com de mantega. El podem bullir amb verdures per fer un plat més complet.

 

RESULTAT A TAULA

Un plat de llegum de tota la vida. Què vagi de gust!

Júlia