Coliflor amb alls i pernil o panxeta

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 coliflors
3 o 4 grans d'all
Pernil salat o panxeta
5 cullerades d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Crostons de pa fregit


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem els crostons de pa
Amb un ganivet o tisores, tallem a daus llesques de pa sec. Posem oli en una paella i torrem els daus de pa fins que siguin rossos. Els reservem.
Preparem el bròquil
Rentem la coliflor i la ratllem amb un ratllador per la part més grossa. El reservem. Pelem els alls i els tallem a làmines fines. Posem una paella al foc amb oli; si utilitzem panxeta, primer la enrossim i la reservem. Afegim a la paella l'all laminat i el deixem enrossir lleugerament. Incorporem el bròquil i anem donant voltes fins que ens quedi ben cuit. A mitja cocció el salpebrem. Continuem enrossint la coliflor  fins que estigui feta i una mica dauradeta; la tastem. El temps de cocció és d'uns 20 minuts.
Si utilitzem pernil, l'afegirem al final de la cocció; li donem uns tombs i parem el foc. Acabem el plat amb els crostons de pa.


PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta la van fer les cuineres de Sils en uns tallers de cuina organitzats per l'Ajuntament de Blanes. En aquests tallers, anomenats La Cuina de les Sobrances, vam aprendre receptes d'aprofitament molt senzilles i pràctiques. Esperem tornar a gaudir de la bona cuina i la experiència de les cuineres de Sils.


RESULTAT A TAULA
Un plat de temporada molt bo, econòmic i molt fàcil de fer. Què vagi de gust!


Montse i Júlia