Coliflor arrebossat

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

1 broquil blanc ( coliflor)
1 ou
2 cullerades de farina
50 ml d'aigua (6 cullerades)
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem el bròquil i en fem talls petits. El bullim poca estona (uns 10 minuts). Si el fem al forn de vapor, el deixarem coure 15 minuts a 100ºC. Un cop cuit, el deixem escórrer i refredar.
En un bol barregem l'ou, la farina, l'aigua i la sal. Incorporem el bròquil i el barregem bé..
Posem una paella al foc amb oli abundant i anem posant els trosets de bròquil un a un. Ho fregim a foc suau i servim calent.

PER SABER-NE MÉS

Aquest és un plat que ens transporta a la infància. Les nostres mares el feien sovint. El podeu servir com a plat de verdura o com a acompanyament. No bulliu massa el bròquil. Al fregir-lo s'acaba de coure al punt. Si el bulliu massa es desfà.

Una altre manera de fer-lo: Separem el rovell de la clara i el barregem amb la farina, l'aigua i un puntet de sal, barregem be. Posem la clara a punt de neu i l'incorporem a la barreja, aconseguirem una barreja suau i ens quedarà un arrebossat molt esponjós.

 

RESULTAT A TAULA

Una manera tradicional i diferent de menjar verdura. L'arrebossat li dona un toc delicat que us encantarà. Que vagi de gust!


Montse i Júlia