Carbassonets farcits

INGREDIENTS PER A 4 CARBASSONETS

4 carabassons petits
1 ceba petita
1 tomàquet
2 grans  d’all picats
150 g de carn picada de vedella
40 ml d’oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Julivert picat
Orenga sec
Aigua mineral o filtrada

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem els carabassons, els escapcem i els buidem amb una cullera de postres. Reservem la polpa.
En una olla posem aigua amb una mica de sal a bullir. Quan l’aigua bulli, escaldem els carabassons uns 3 minuts. Els traiem de l’aigua i els deixem escórrer de cap per avall a sobre d’un drap de cuina.

En una paella  fregim la carn picada, salpebrada i amanida amb orenga. Reservem.
Piquem la ceba, els alls i ratllem el tomàquet.
Escalfem una cassola amb oli. Fregim la ceba i els alls a foc suau; un cop daurats afegim el tomàquet i la polpa que hem buidat dels carabassons. Deixem coure 7 o 8 minuts. Incorporem la carn, remenem, deixem fer uns minuts més.

Omplim els carabassons amb una cullera, els tapem amb la part escapçada, els posem en una safata de forn i els coem uns 15 minuts. Guarnim amb julivert picat i servim acabats de fer.

PER SABER-NE MÉS

Els carabassons petits queden molt bons farcits d’aquesta manera tan senzilla. Podem posar formatge ratllat per sobre i gratinar-los uns minuts. Al sofregit també hi podem afegir un parell de cullerades de pebrot verd picat. Necessitem unes 4 cullerades de carn picada per cada carabassó. Si sobra sofregit, el podem servir al costat dels carabassons.

RESULTAT A TAULA

Un plat de temporada fàcil de fer, bo i amb una presentació ben elegant. Que vagi de gust!

Júlia i  Montse