Cigrons amb espinacs

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

300 g de cigrons
1 ceba
1 bon tros de xoriço
1 manat d'espinacs
1 fulla llorer
Pebre vermell
sal
Oli d'oliva verge extra

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ
La nit abans posem els cigrons en remull (mínim 8 hores).  Els escorrem i els posem en una olla amb aigua mineral freda i una fulla de llor. Els bullim  a foc suau 2 hores.

Rentem els espinacs, els escorrem i els centrifugem o assequem. Tallem el xoriço a daus i reservem. Pelem i piquem la ceba, posem un bon raig d'oli en una cassola  i   la sofregim amb el xoriço i una mica de sal durant 2 minuts. Seguidament afegim els espinacs, tapem i  els remenem fins que vagin reduint el volum i estiguin cuits.

Incorporem els cigrons amb mig got de la seva aigua de cocció, barregem suaument, deixem que arrenqui el bull, esperem un parell de minuts, apaguem el foc i ja els tenim llestos. Els servim amanits amb pebre vermell al gust.

PER SABER-NE MÉS

Si compreu els cigrons cuits, substituïu el mig vas del suc dels cigrons per mig got d'aigua o de brou. 

RESULTAT A TAULA
Uns cigrons més que recomanables, us saltaran les llàgrimes de bons. 

Montse i Júlia