Corona de verduretes

 

Tàrtar de bacàlla

Pastís de pernil

 

Amanida de patata

 

Amanida de l'hort / Ensalada del huerto

 

Brandada de bacallà

Pastís  de salmó

Pinxo carxofa

Coca  cruixent d'espinacs

Pastís de bolets

aMANIDA DE TOMÀQUET AMB BURRATA

Coca de full amb tomàquet

Pastís de salmó / Pastel de salmón

 

Tumbet mallorquí

 

Amanida russa

Canapés enrotllats

 

Canapé de tomàquet i formatge de cabra

 

Braç de gitano de carbassó

 Ceviche de calet

 Aperitiu de lioneses

Bunyols de carbassó

Caprese de Nadal

Amanida amb llagostins i taronja

 

llampuga marinada

Ceviche de calet

Peix marinat

Truita de patates 

Salmó fumat marinat

Piruletes

Aletes teriyaki

Mosaic de pebrot i albergínia

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

250 g de quinoa
500 ml d'aigua mineral
1 poma
1 llimona (el suc)
8 prunes seques sense os
150 g de rocafort
50 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Posem a bullir l'aigua amb una culleradeta de cafè de sal. Pesem la quinoa, la posem dins d'un colador i la rentem bé sota l'aixeta am força aigua. La deixem escórrer uns minuts. Posem una paella al foc amb dues cullerades d'oli i torrem la quinoa una mica. Veurem com primer s'asseca  l'aigua; de seguida es comença a torrar amb l'oli i desprèn una olor suau. La remenem a la paella 5 o 7 minuts. Quan l'aigua bulli, incorporem a dins la quinoa i la deixem bullir 15 minuts, com l'arròs. Un cop cuita, l'estenem en una plata i la deixem refredar. De tant en tant l'anirem remenant amb una cullera per que ens quedin els grans separats. Mentrestant, pelem i tallem la poma a daus, la ruixem amb el suc de la llimona i la reservem. Tallem les prunes a trocets. Tallem el rocafort a daus amb un ganivet calent. En un bol, barregem la quinoa, la poma, les prunes i el rocafort. Ho amanim amb l'oli i ho posem a punt de sal. Ho servim fred.

PER SABER-NE MÉS

La quinoa (Chenopodium quinoa), és una planta herbàcia anual, de fulles simples i flors petites i vermelloses. Procedeix del Perú i és conreada a Amèrica del sud des de fa milers d'anys. Era considerada un aliment sagrat pels andins. No és un cereal, en realitat és un fruit sec, una nou petita. És molt rica en proteínes i aminoàcids, els conté tots de manera equilibrada. Actualment és un aliment molt valoritzat. És fàcil de digerir i la podem coure com l'arrós. L'hem de rentar molt bé per eliminar la saponina, que li dóna un regust amarg. Aquesta recepta l'hem tret del llibre d'en Pep Nogué "La millor cuina d'estiu" de l'editorial Columna.

RESULTAT A TAULA

Una amanida nutritiva, amb una barreja de sabors que es complementen molt bé. L'aportació de la quinoa a la nostra dieta, pot ser molt interessant per a la salut i també per variar la base de les nostres amanides d'estiu ( arròs, pasta...)

Montse i Júlia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serviola amb escabetx

gaspatxo-remolatxa-1

Pastís de penegals

Vichyssoise dce pera

Pastís de pera i formatge blau

 

 

Bunyols de sardines


Amanida de  llenties

Seitons marinats amb vinagre de sidra

 Albergínies marinades


Quiche Kiòmetre0