Salsa de tomàquet

INGREDIENTS

Tomàquets madurs
Oli d'oliva verge extra
Sal
Sucre
Alls
Pebre negre mòlt
Herbes aromàtiques 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem els tomàquets, els fem dos talls en forma de creu a la base i els escaldem 30 segons per pelar-los fàcilment.
Quan siguin freds, els pelem, retirem totes les llavors que puguem, els triturem i els deixem escórrer en un colador perquè perdin part de l'aigua.
Mentrestant, pelem els alls i els laminem.

En una cassola, daurem lleugerament els alls i hi afegim el tomàquet.
Deixem  coure a foc suau. A mitja cocció aixafem la salsa amb una forquilla per desfer els trossos més grossos.
Salpebrem al gust i hi afegim una mica de sucre per treure l'acidesa.
Si hi posem herbes, les afegirem en aquest moment: orenga i alfàbrega.
Deixem coure uns minuts més, fins a obtenir la textura desitjada.

Preparem els pots per envasar la salsa. Han d'estar molt nets i escaldats.

Omplim els pots fins a dalt de tot amb la salsa calenta, afegim un raig d'oli i els tapem ben fort. Posem els pots cap per avall i els deixem refredar.
Si acabem aquí el procés, la salsa es conservarà setmanes. Si volem conserva per tot l'any, els omplim fins al coll i hem de bullir els pots al bany Maria uns 20 minuts.

Per fer el bany Maria
Posem aigua en una olla amb un drap doblegat al fons. Si els pots estan calents, escalfarem l'aigua i hi posarem els pots quan sigui tèbia. Han de quedar coberts d'aigua un parell de dits per sobre. Si els pots estan freds, els posarem amb l'aigua freda. Comptarem el temps a partir del moment en què comença a bullir l'aigua. Deixarem bullir 20-25 minuts, apagarem el foc i deixarem refredar els pots dintre de l'olla. Després retirarem els pots, els eixugarem i els guardarem en un lloc fosc, fresc i sec.


PER SABER-NE MÉS 

Aprofitem l'estiu quan hi ha bons tomàquets per fer salsa en conserva. És un bon fons de rebost que ens solucionarà àpats quan no tinguem temps per cuinar.  

 

LA RECEPTA EN 2 MINUTS

Salsa de tomàquetVIDEORECEPTA

 

 

RESULTAT A TAULA

Ideal per a plats de pasta, carn, peix, pizzes...

Júlia i Montse