Vinagre amb herbes

INGREDIENTS

1 litre de vinagre de vi blanc
3 grans d'all
2 fulles de llor
2 branques d'orenga
2 branques de romaní
2 branques de farigola
1 branca de sàlvia
Un trosset d'anís estrellat
Una cullerada sopera de pebres en gra (blanca, negra i de Sechuan)
2 claus d'espècie

PREPARACIÓ

Posem tots els ingredients dintre d'una ampolla de coll ample, l'omplim amb el vinagre, tapem i esperem un mes abans d'utilitzar-lo. A mesura que anem consumint, podem reomplir amb vinagre nou. Al cap d'un any, colem el vinagre que quedi, llencem les herbes i espècies, netegem bé l'ampolla i la tornem a omplir com abans.

PER SABER-NE MÉS

Ho podem preparar amb vinagre de vi blanc o vinagre de poma si volem un gust més suau. Podem posar les herbes aromàtiques que més ens agradin i improvisar en funció del que tinguem a casa. Aquest vinagre està fet amb herbes fresques, però en podem posar de seques, en menys quantitat. Ideal per a les amanides. Boníssim per fer escabetxos de peix blau. Si us agraden els llegums cuits amb un raig d'oli, afegiu-hi unes gotes d'aquest vinagre. També podeu amanir la verdura bullida. 

RESULTAT A TAULA

Un vinagre aromàtic que es fa en poca estona i dóna un punt boníssim a molts plats. 

Júlia i Montse